Arınç'tan Önemli Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent ARINÇ gündeme dair konularla ilgili açıklamalarda bulundu.


02 Haziran 2014 20:51
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent ARINÇ, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası ve Faiz politikaları hakkında açıklamada bulunan Arınç, "Merkez Bankası Başkanı görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yapmıştır. Bütün Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımız bu değerlendirmelere katılmıştır. Faiz konusu Merkez Bankasının görevlerinden sadece bir tanesi. Biliyorsunuz AK Parti'nin kuruluşunda da hükümet beyannamesinde de ekonomik kurulumuzun ilk yaptığı çalışmalarda aldığı karara göre de Merkez Bankamızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık, bundan sonra da şaşmaya niyetimiz yok" dedi.

Çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine ilişkin olarak konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent ARINÇ, "Gerek BDP'li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes gerekse bu konuda siyasi aktör olarak kendisini güçlü bulan herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermesi gerekir. Bu da en çok gözleri İmralı'da veya kulakları Kandil'de olanlara düşer" ifadelerini kullandı.

Eylemler konusunda Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ı adres gösteren Arınç, "Bu konuda gelinen aşamada ne düşünüyorsa Sayın Başbakanımız yarınki Grup konuşmasında ifade edeceklerdir. O zaman hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin bu konuda ne yapacağını zannediyorum açık bir şekilde kamuoyuna açıklamış, ifade etmiş olacaktır" diye konuştu.

Kaynak : TRT
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by