Asılsız İhbara Para Cezası

Torba Yasa ile 112 Acil Servis istasyonlarını gereksiz yere meşkul eden ve asılsız ihbarda bulunanlara para cezası getiriliyor.


11 Şubat 2014 11:57
AFAD ile ilgili torba kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek. Teklif, başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'yla ilgili olmak üzere, bir çok konuda yeni düzenleme içeriyor.

Gündeme alınan teklifin yasalaşması halinde tüm illerde Afet ve Acil Durum Müdürlükleri kurulacak. Artık geçiş üstünlüğüne sahip araçlar arasına, afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar da ekleniyor. Ayrıca depremle ilgili araştırma yapan tüm kuruluşlar AFAD ile eş zamanlı bilgi paylaşımı yapacak. Depremle ilgili şiddet ve diğer bilgiler sadece AFAD tarafından açıklanabilecek.

ASILSIZ İHBARA PARA CEZASI GELİYOR

Bir yeni düzenleme de acil çağrılar ile ilgili olarak yapılıyor. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte tüm acil çağrılar 112 numarasına yapılacak. Ayrıca, asılsız ihbarlara ilkinde 250 lira daha sonra ise 500 lira para ceza verilecek.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by