Dağcılık Eğitim Kampı Başladı

İkizdere ilçesi Rüzgarlı mevkisinde düzenlenen ve 3 gün sürecek kampa 100 sporcu katıldı.


24 Nisan 2014 15:27
Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübünce (KDRK) düzenlenen Dağcılık Temel Eğitim Kampı başladı.

İkizdere ilçesi Rüzgarlı mevkisinde düzenlenen kampın açılışına, Rize Valisi Nurullah CAKIR, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet CANSARAN, İkizdere Kaymakamı Abdil KOÇ, İkizdere Belediye Başkanı Hasan KÖSEOĞLU, Rize Sağlık Müdürü Mustafa TEPE, Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin AKGÜL ile sporcular ve eğitimciler katıldı.

Eğitimler hakkında bilgi alarak sporcularla sohbet eden Vali Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin gençler için önemli olduğunu söyledi.

Vali Çakır, kampa katılanlara 3 gün boyunca teorik eğitimin yanı sıra pratik ve uygulamalı eğitimler ile arazi ve coğrafyayı tanıma ve temel sağlık eğitimi verileceğini ifade ederek, "Ayrıca doğa eğitimiyle ilgili bir faaliyet yürütüleceğini görüyoruz. Bu ve benzeri faaliyetlerin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

KDRK Başkanı Asım HABERAL ise temel eğitim kampının dokuzuncusunu, 100 sporcunun katılımıyla düzenlediklerini belirterek, "Sporcularımızı ileri eğitim aşamalarına hazırlıyoruz. İkizdere, dağcılık sporu için çok ideal kamp yeri" dedi.

Kampın 26 Nisan Cumartesi günü sona ereceğini kaydeden Haberal, gençlere tel ile iniş, kaya inişi, emniyetli tırmanış, doğada temel dağcılık bilgileri konularında bir dizi eğitim verileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak : İHA
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by