Doğumda İhmal Var İddiası

Rize doğum doktoru yerine stajyerlerin gerçekleştirdiği iddia edilen doğum sonrası sakat kalan bebeğin babası doktor ve doğum ekibinden şikayetçi oldu.


30 Haziran 2014 14:32
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum doktoru yerine stajyerlerin gerçekleştirdiği iddia edilen doğum sonrası sakat kalan bebeğin babası Adem AYAZOĞLU, doktor ve doğum ekibinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Bu ihmal cezasız kalmamalı" dedi.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 16 Haziran günü Adem AYAZOĞLU (25) ve Kübra AYAZOĞLU (18) çiftinin "Niyazi" adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi.

Bebeğin 4 kilogram olarak dünyaya geldiği doğumda ailenin tüm ısrarlarına rağmen sezaryen yapılmayarak suni sancı uygulanıp vakum yöntemi ile doğum gerçekleştirildi. Baba Adem AYAZOĞLU'nun (25) stajer doktorların girdiği iddia ettiği doğumda, Bebek vakumla alınırken, başının arka kısmında kanama meydana geldi. Ayrıca bebeği çıkarırken de boyunla omuz arasındaki kemik kırıldı. Doğar doğmaz kuvöze alınan bebeğin durumu kritik bir hal alınca yeni bir hastane arandı. Bölgede bebeği hiçbir hastanenin kabul etmediği iddia edilirken, bebeği Medical Park Ordu Hastanesi kabul etti. Burada yapılan müdahale ile tedavi altına alınan ve kuvözde tutulan bebeğin yaşaması halinde sakat kalacağı öğrenildi.
 
Bebeklerinin Ordu'daki Medical Park Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü kaydeden baba Adem AYAZOĞLU doğumda ihmali bulunduğu iddia ettiği doktor ve stajyerlerin tümünden davacı olduğunu ve Rize Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Kübra AYAZOĞLU ile bir yıllık evli olduğunu ve "Niyazi" ismini verdikleri bebeğin ilk çocukları olduğunu belirten baba Adem AYAZOĞLU, "Biz Of'ta ikamet ediyoruz. Bu bizim ilk çocuğumuz olduğu için daha güvenilir olacağını ve ilçemize de yakın olduğunu düşünerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tercih ettik. Ancak bu olayı yaşadık. Bebeğim şu anda ağır bir şekilde solunum cihazlarına bağlı durumda. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Tüm doğum ekibinden ve doktorlardan şikayetçi oldum. Haklarımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Öte yandan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan TÜRÜT konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa TEPE de babanın iddialarını araştırdıklarını söyledi.



Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 
Misafir
16 Ekim, 2014
ARAŞTIRMA HASTAHANESİ
BURANIN DİBİ BAŞI BELLİ DEĞİL...KENDİNİ BİRŞEY SANAN BAŞHEKİM...OLACAK KİŞİ KAPILARINI VATANDAŞA KAPAMIŞ..GÖRÜŞ KABÜL ETMEZ...POLİKLİNİKLER ASİSTANLARA EMANET!..HOCALAR HASTALARA BAKMAZ..BUGÜN GİT YARIN GEL..MUHABBETİYLE YÖNETİLDİĞİ SANILAN BİR YER İŞTE!..

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by