Engelleri Þiirle Aþýyor

Rize’de orta okul mezunu bedensel engelli genç yazdýðý yüzlerce þiir ile duygularda engel olmadýðýný gösterdi.


04 Haziran 2013 15:23
Rize’de yaþayan 23 yaþýndaki bedensel engenli genci Rize Valisi Nurullah ÇAKIR keþfetti. Edinilen bilgiye göre Çakýr’ýn bir gün  konutunun yanýnda bulunan Botanik Bahçesi’nde tanýþtýðý 23 yaþýnda ki Hýzýr DURSUN’un gizli bir þair olduðu ortaya çýktý. Çakýr, Dursun’un gizli kalmýþ þiirlerinin sanatseverlerle buluþmasý için bir kitap hazýrlanmasý için çalýþma baþlattý.

Vali Çakýr’ýn talimatý ile Rizeli araþtýrmacý yazar Recep KOYUNCU ve Recep Tayyip Erdoðan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümü Öðrencisi Elif YEMENÝ çalýþmalara baþladýlar. Rize Valiliði tarafýndan basýmý yapýlacak kitapta engelli þaire ait bine yakýn þiire yer verilmesi planlanýyor.

Rizeli genç þairin 4 yaþýnda geçirdiði bir trafik kazasý sonucu bir kolunu kullanamaz hale geldiði ve epilepsi hastasý olduðu öðrenildi. Sadece tek kolunu ve parmaklarýný kullanabilen Hýzýr DURSUN sevgi temalý þiirlerini bilgisayar ortamýnda yazýyor.



Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Baþlýk: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖÞE YAZARLARI

Gündem ve diðer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by