Rizespor'dan Hakeme Tepki

Hakem Cüneyt ÇAKIR'ın skandal kararlara imza attığı Medicalpark Antalyaspor maçının ardından Çaykur Rizespor'dan zehir zembelek bir açıklama yapıldı.


10 Mart 2014 15:03
Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanvekili Halim METE, "Medical Park Antalyaspor karşısında hak ederek kazandığımız üç puana rağmen hakem hataları nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.

Mete,  yaptığı açıklamada, sahada kazanmaktan başka bir düşüncesi olmayan iki takımın mücadele ettiğini belirterek, "Rakibimiz de biz de düşme korkusu yaşıyoruz. Her iki ekibin de galibiyetten başka çıkar yolu olmayan bir maçta futbolcuların emeklerini hakem hataları gölgede bıraktı. Medical Park Antalyaspor deplasmanında hakemler, bir maçta ne kadar hata yapılabilirse hepsini yaptı. Dışarıdan çevrilen top gol sayıldı. Bütün hakem hocalarının net penaltı dediği iki penaltımız verilmedi. Bize maçı yorumlayacak hiçbir şey bırakılmadı. Medical Park Antalyaspor maçında hakemler kendileri çaldı, kendileri oynadı. Futbol böyle çok çirkin" diye konuştu.
 
Maçı yöneten Cüneyt ÇAKIR'ın Türk hakemliğini dünya kupasında temsil edeceğini ifade eden Mete, "Bir hakem gözünün önündeki penaltıyı veremiyorsa, çizgi hakemi dışarıdan çevrilen topu görmüyorsa, bizim aleyhimize bile olsa orta sahanın gerisinden çıkan bir futbolcuya yan hakem ofsayt kaldırıyorsa ya kurallar değişti bizim haberimiz yok ya da maçlarda hakeme gerek yok. Bu maçta bu şekilde olaylar yaşanmasına sebebiyet verenleri komuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Medical Park Antalyaspor karşısında hak ederek kazandığımız üç puana rağmen hakem hataları nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türk hakemliğinin geldiği durum bu olmamalı. Hakemleri koruyalım derken milyonlarca dolara oyuncu transfer eden takımlar zor durumda bırakılıyor. Türkiye'de yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular kamuoyunun önüne itilirken hakemler düdüklerini sallaya sallaya maç yönetmeye devam ediyor" dedi.
 
Çaykur Rizespor camiası olarak sezon başından itibaren hakem yönetimlerinde art niyet aramadıklarını kaydeden Mete, "Merkez Hakem Komitesi'nin Medical Park Antalyaspor - Çaykur Rizespor maçını ders olarak izlemelerini istiyoruz. Bu maçı komite nasıl yorumluyorsa, bu maç öyle bir maçtır. Bu maçta bırakın tarafsız insanları, taraf olanların dahi vicdanı sızlamıştır. Maçı kazanan Çaykur Rizespor camiasının rahat uyku uyuyamadığı gibi, hakemlerin de rahat uyuduğuna inanmıyorum. Eğer rahat uyuyabiliyorlarsa çok daha vahim bir durum. Yaşanan bunca hakem skandalına rağmen ilahi adalet tecelli etmiş ve yürekleri ile mücadele eden futbolcularımız haklı bir galibiyet almışlardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by