Selden Hiç Ders Çıkarmadılar

SP Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet BEKAROĞLU, yapılmayan dere ıslah çalışmaları üzerinden AK Parti'ye yüklendi.


11 Mart 2014 16:03
Derelerin ıslah edilmediğini, dolayısıyla Rize’yi tehdit ettiğini belirten Bekaroğlu, Rize’de yaşanan sel felaketinin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen derelerin tehlike arz ettiğini ve hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi.

Sabah 05:00’da Balık Halini ziyaret ederek programına başlayan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet BEKAROĞLU, daha sonra Rize İtfaiye Müdürlüğünü, Fen İşleri ve  Su ve Kanalizasyon İşlerini ziyaret ettikten sonra Piriçelebi Mahallesi esnafıyla biraraya geldi.

"2 YIL GEÇTİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Sel ve dere taşkınlarının Rize’yi tehdit eden en büyük unsur olduğunu, 2 yıl evvel yaşanan sel felaketi ve dere taşkınlarından ders çıkarılmadığını, derelerin ıslah çalışmalarının yapılmadığını söyleyen Bekaroğlu, "Bilindiği gibi Rize’nin en önemli problemi ve Rize’yi en çok tehdit eden dereler, sel  ve taşkınlardır. 2 sene evvel yaşanan sel felaketi biliniyor. O günkü yağmur, 2-3 saat daha devam etseydi sadece bodrumlar değil birinci katlarda sel sularının altında kalacaktı ve can kaybı olacaktı. Belediyenin imkanları mazeret olarak gösteriliyor ancak bu konular ertelenecek konular değildir. 2 yıl geçti fakat değişen bir şey yok" dedi. 

"DERELERİN ISLAH EDİLMEMESİ RİZE'YE TEHDİT EDİYOR"

Derelerin yataklarının dar olması, ıslah çalışmalarının yapılmaması ve derelerin üstlerinin kapalı olması Rize için büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen Bekaroğlu, "Bu derelerin taşmasının sebebi; ıslahlarının yapılmaması, üstlerinin kapalı olması ve yataklarının dar olmasıdır. Dere çalışmalarını DSİ veya Belediye yapacak tartışması bir tarafa, Rize’yi tehdit eden durum devam ediyor ve hiçbir çalışma yapılmamış. Bu tehdit devam ediyor ve biz bunları söylüyoruz ve gösteriyoruz. Ancak bize diyorlar ki, ‘Başbakan var, Başbakanın ilinden çıkıp aday olmayın’. Bunu diyorlar fakat, Rize’nin bu durumunu da Başbakana yakıştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

"RİZELİLER PROJELERE OY VERECEK"

Rize’nin mevcut halinin Başbakana yakışmadığını, seçimin başbakanlık seçimi olmadığını yerel seçim olduğunu, halkın projeleri değerlendirerek oy kullanacağının altını çizen Bekaroğlu, "Bunu Başbakana yakıştırıyorlarsa, tehdit, tehlike, sel baskınları devam etsin diyorlarsa, diyecek lafımız yok. Diyoruz ki,  hayır, biz Rize’nin nasıl olacağına bakacağız ve ona göre oy kullanacağız. Rize üzerinde ki bu tehditler, tehlikeler kalkacak mı, kalkmayacak mı? Biz buna bakarak oy kullanacağız. Bugünde daha evvelde Rize başbakanlara destek verdi ve destek vermeye de devam ediyor. Fakat bu seçim yerel seçimdir, halkımız projelere bakarak oy kullanacaktır. Ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.











Kaynak :
 
Yorum Ekleyin
Başlık: *
Yorum:
Güvenlik Kodu:
 

KÖŞE YAZARLARI

Gündem ve diğer konularla ilgili konular.

Query Error : (select yazarlar.Resim,yazarlar.Baslik as yazaradsoyad,yazarlar.Eposta as yazareposta,yazilar.*,yazarlar.Baslik as yazarbaslik,MAX(yazilar.Tarih) as yazitarih from yazilar,yazarlar where yazilar.Tarih = (SELECT MAX(Tarih) FROM yazilar where yazarID=yazarlar.ID) AND yazilar.onay=1 AND yazarID=yazarlar.ID group by yazarID order by yazilar.Tarih desc limit 0,3).Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kma0002_sys.yazilar.ID' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by